EnglishMagyar

Crikvenica

Crikvenica a Kvarner-öböl kedvelt üdülőhelye, a crikvenicai riviéra központja, melyet több egymásba épült üdülőfalu, Selce, Crikvenica, Dramalj és Jadranovo alkot. Az első hotel 115 éve nyitott meg Crikvenicában. Ezt követte a mai Therapia szálloda (eredeti nevén Hotel Nadvojvođe Josipa) átadása 1895-ben és innentől nem volt megállás: Crikvenica felkapott üdülőhely lett és maradt napjainkig.

A szállodák, éttermek és bárok többsége a mediterrán növényekkel szegélyezett Lungomarén, azaz a tengerparti sétányon sorakozik. A riviéra homokos és aprókavicsos strandjainak kiváló minőségét kék zászló díjjal ismerték el.

Crikvenica egyébként ősidők óta népszerű, legalábbis erre utalnak a környéken talált vas- és bronzkori leletek. A Római Birodalom idején Ad Turresnek hívták, itt volt a Dalmácia felé vezető út egyik állomása. A város megalapítását mégis 1412-re datálják, amikor a Frankopánok pálos kolostort építettek a már meglévő templom mellé. . 

Megközelítés

Autóval

Javasolt útvonal: Budapest (M7) – Nagykanizsa – Letenye, határátkelőhely (A4) – Zágráb (A1) – a bosiljevoi elágazástól (A6) - az oštrovicai kijáratnál lekanyarodva (501-es, majd 8-as főút) - Crikvenica.

Autópályadíjak: Goričan – Zágráb     42 Kn
                       Zágráb – Oštrovica  61 Kn
Parkolás a strand környékén nyáron: 5 kn / óra, 7 Kn / 2 óra

Busszal
Rijeka - Crikvenica (óránként van busz) 46 Kn
Zágráb - Crikvenica (naponta 4 busz)  149 Kn

Turista információ

A turistairodában mindenkinek segítenek, aki szállást szeretne foglalni vagy a Kvarner-öböl programjai iránt érdeklődik.

Trg Stjepana Radića 1c.

Tel: +385 51 241 051
internet: www.rivieracrikvenica.com

e-mail: info@tzg-crikvenice.hr

Nyitva: nyáron minden nap, 8-tól 22 óráig
           télen hétköznap 8-tól 15 óráig


bottombox1

A Kvarner-öböl más városai:


bottombox2

Click for Crikvenica, Croatia Forecast

Szálláshelyek Horvátországban


Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar

A Kvarner-öböl más városai:

Click for Crikvenica, Croatia Forecast