EnglishMagyar

Karlovac

A vizek városaként is emlegetett Karlovacot 1579-ben Habsburg Károly főherceg alapította. A Korana, Kupa és Mrežnica találkozásánál fekvő város a török veszedelem ellen kiépített határvidék megerősítését szolgálta. Jelentőségét a 19. században veszítette el. A délszláv háború egyik sokat szenvedett városa. A harcok nyomát máig nem sikerült teljesen eltüntetni.

Megközelítés

Autóval
Javasolt útvonal: Budapest (M7) – Nagykanizsa – Letenye, határátkelőhely (A4) – Zágráb (A1) – Karlovac.
Autópályadíjak: Goričan – Zágráb        42 Kn
                       Zágráb - Karlovac       19 Kn

Az autópályától a Prilaz Većeslava Holjevca út vezet a városközpontba. Az óváros innen a Kralja Tomislava utcán érhető el a legegyszerűbben. Parkolás: az 1-es zónában (6-tól 20 óráig): 5 Kn, majd minden rákövetkező óra 6 Kn.

Vonattal
Zágrábból óránként járnak a vonatok Karlovacra, az utazás időtartama 35-50 perc. Rijekából és Kninből Ogulinon keresztül juthatunk a városba.

Zágráb - Karlovac  31,50 Kn
Rijeka - Karlovac   79,80 Kn
Knin - Karlovac    110,10 Kn

Busszal

Zágrábból több busztársaság üzemeltet járatokat, óránként akár többször is eljuthatunk a vizek városába. A jegy ára 34-42 Kn között változik.

Turista információ

Petra Zrinskog 3.

Tel: +385 47 600 606
internet: www.karlovac-touristinfo.hr
e-mail: karlovac-touristinfo@ka.htnet.hr

Az óváros

KarlovacA török időkben épített vár falai között jött létre, ez az oka annak, hogy érdekes csillag alakot formál. A főtér Jelačić bán nevét viseli, közepén a város folyóit szimbolizáló barokk kutat és pestisoszlopot állítottak. A teret közrefogó barokk kereskedőházak többsége és a kaszárnya a háború során megsérült. A tér déli oldalán álló ferences templom érdekessége a fekete márványból készült oltár.

 

Városi Múzeum

Trg Strossmayera 7.

Nyitva: K-P 8.00-15.00, Szo-V 10.00-12.00          

Belépőjegy: 10 Kn (gyerekeknek 5 Kn), szerdán ingyenes.

A Frangepán-család 17. századi kúriájában található a város történetének emléket állító kiállítás. Anyaga régészeti, történeti és természetrajzi gyűjteményből tevődik össze, középkori kardoktól fából készült velocipédig sok mindent láthatunk itt.


bottombox1

Más horvát városok:


bottombox2

Click for Karlovac, Croatia Forecast

Szálláshelyek Horvátországban


Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar
Click for Karlovac, Croatia Forecast