EnglishMagyar

Közlekedés

Autóval

autóvalAz autóval történő utazás mellett szól a magyar határtól Dél-Dalmáciáig (Vrgorac) vezető autópálya és a kiváló kompközlekedés. A csomagtartóban legalább egy fényvisszaverő mellényt tartsunk. A gyorshajtást szigorúan büntetik. A tompított fényszóró használata nappal is kötelező.

Sebességkorlátozás:

autópályán: 130 km/h
autóúton: 110 km/h
egyéb utakon: 90 km/h
lakott területen: 50 km/h

Hidak lezárása hajóforgalom miatt:

Osor               9 és 17 órakor
Mali Lošinj       9 és 18 órakor
Murter             9–9.30 és 17–17.30 között

Horvát Autóklub

Tel: + 385 1 1987

Busszal

Horvátországban többféle busztársaság között válogathatunk. Az utazás tervezésekor az árak (cijena) és a menetrend (vozni red) tekintetében érdemes az alábbi honlapokat átböngészni:

Autotrans                                           www.autotrans.hr
Autobusni promet d.d. Varaždin            www.ap.hr
Libertas Dubrovnik                              www.libertasdubrovnik.com
Liburnija Zadar                                    www.liburnija-zadar.hr

A buszpályaudvarok általában a városközpontok közelében vannak, sokszor a vasútállomás vagy kikötő szomszédságában. Legtöbbjükben csomagmegőrzőt is találunk.

Vonattal

A vasútállomásokat a városközpontok, illetve kikötők közelében találjuk. A főpályaudvar neve horvátul glavni kolodvor, a vasútállomásé željeznička stanica. A horvát vasút honlapján (www.hznet.hr) belföldi menetrendekre és árakra kereshetünk rá.

Hajóval

Horvátország legismertebb hajótársasága a Jadrolinija (www.jadrolinija.hr), mely a kikötővárosok és szigetek között, valamint olasz városok (Ancona, Pescara, Bari) között közlekedik. Porečből Velencébe a Viamare hajóival (www.viamare.com) három és fél óra alatt eljuthatunk. A nemzetközi járatokon többféle kabintípus és ellátás közül válogathatunk. 

A kompközlekedés megbízható és rendszeres, nyáron több járat van, érdemes viszont időben érkezni a kikötőkbe a zsúfoltság miatt.

Repülővel

Croatia AirlinesHorvátország nemzeti légitársasága a Croatia Airlines (www.croatiaairlines.hr, tel: +385 (01) 667 6555). Járatai az ország nagyobb városait (Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Pula, Osijek) kötik össze. A repülőterek általában 15-20 kilométerre fekszenek a városoktól. 

 

 

 

 

Szálláshelyek Horvátországban


Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar