EnglishMagyar
Főoldal arrow Isztria Index arrow A horvát hegyvidék arrow Plitvička jezera (Plitvicei tavak) 

Plitvička jezera (Plitvicei tavak)

Belépőjegy:

Április, május, június, szept., október:
Felnőtteknek: 110 Kn
7-től 18 éves korig: 55 Kn

Július és augusztus:
Felnőtteknek: 180 Kn
7-től 18 éves korig: 80 Kn

Az év többi hónapjában:
Felnőtteknek: 55 Kn
7-től 18 éves korig: 35 Kn

7 éven aluli gyerekeknek a belépés ingyenes.
15 fős és annál nagyobb csoportok esetén a látogatás díja 160, 100, illetve 50 Kn személyenként. A belépőjegy feljogosít a park területén közlekedő kisvonat és a Kozjak-tavon közlekedő hajó használatára.

Nyitvatartás: egész évben 7-től 20 óráig.

A parknak két bejárata van, mindegyiknél vannak parkolók (7 kn/óra).

PlitviceHorvátország legismertebb nemzeti parkja 266 km²-en, a Mala Kapela és a Lička Plješevica hegyek között terül el. A tórendszert – melyet felső és alsó csoportra osztanak - 16 nagyobb és néhány kisebb tó alkotja. A legnagyobb és egyben legmélyebb tó a Kozjak. A legmagasabban és a legalacsonyabban fekvő tó szintkülönbsége 156 méter. Ezt a különbséget hidalják át a tavakat összekötő vízesések, köztük a park legnagyobb zuhataga, a 72 méteres magasságból aláeső Sastavci. A tavakat sűrű erdők veszik körbe, gazdag növény és állatvilággal. Itt él a foltos szalamandra és az alpesi gőte. A tavakat pisztrángok, teknősök népesítik be.

Plitvice az ország első nemzeti parkja, kitüntető címét 1949-ben kapta. 30 évvel később választották az UNESCO Világörökség részévé. A horvátok méltán büszkék erre a természeti kincsre, a park ugyanakkor a délszláv háború óta nemzeti öntudatuk egyik jelképe is. A szerbekkel vívott háború során a park területe négy évig az itt élő szerbek által kikiáltott Krajinai Szerb Köztársasághoz tartozott. A háború első horvát áldozata a rendőr Josip Jović volt. Az 1995-ben visszafoglalt területben szerencsére nem okoztak helyrehozhatatlan károkat a harcok, és a gyalogutakat, a kirándulóhajót ma már újra birtokba vehetik a turisták.


bottombox1

Látnivalók Horvátországban:


bottombox2

Click for Otocac, Croatia Forecast

Szálláshelyek Horvátországban


Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar

Látnivalók Horvátországban:

Click for Otocac, Croatia Forecast