EnglishMagyar

Primošten

Óváros

Primošten apró halászfalu Šibeniktől délre. Két apró félszigeten terül el, ezek egyikén áll az óváros, a másikon szállodák sorakoznak.

500 évvel ezelőtt Primošten még fallal védett sziget volt, a szárazfölddel híd kötötte össze. Erre utal neve is: a hídnál lévő falu. A szűk tengerszorost a lakosok feltöltötték, így tudott a település továbbterjedni a szárazföldön. Ódon hangulatú sikátorain és domb tetején emelkedő templomán túl különösebb látnivalója nincsen, a strand viszont kiváló, és a sok látnivalóval kecsegtető városok (Šibenik, Trogir, Split) csak egy ugrásra vannak.

Megközelítés

Autóval
Javasolt útvonal: Budapest (M7) – Nagykanizsa – Letenye, határátkelőhely (A4) – Zágráb (A1) – a bosiljevoi elágazásnál délre kanyarodik az autópálya (A1) - Šibenik lehajtó (33-as út)- Šibenik (8-as főút) - Primošten.

Autópályadíjak: Goričan – Zágráb      42 Kn
                       Zágráb – Šibenik     147 Kn

Busszal

A Volánbusz járatai 2015-ben június 19. és szeptember 13. között, péntekenként közlekednek Dalmáciába. A busz 19.00 órakor indul Budapestről (Népliget autóbuszállomás) és másnap reggel 6.40-re ér Primoštenbe. Visszafele szombaton, 21.20-kor indul a járat és reggel 9.00 órára ér Budapestre. A buszra Siófokon és Nagykanizsán is fel lehet szállni. A legolcsóbb retúrjegyeket 21.000 Ft körüli áron lehet kifogni.

A Splitből és Šibenikbe tartó buszok mindegyike megáll Primoštenben.
Split - Primošten 47 Kn
Šibenik - Primošten 21 Kn

Turista információ

Horvátország

Az óvárosban, a kapun belépve balkéz felől találjuk. Szállodák, kempingek és egyéb szálláshelyek felől érdeklődhetünk itt.

Tel: +385 22 571 111

internet: www.tz-primosten.hr
e-mail: tz-primosten@si.htnet.hr
Nyitva: nyáron 8-tól 21 óráig

Szent György-templom

Templom

1485-ben épült, a falu legmagasabb pontján. Érdemes felsétálni idáig, mert a körpanoráma – amit a templom körül elterülő temető padjairól élvezhetünk – lélegzetelállító.


bottombox1

Dalmácia más városai:


bottombox2

Click for Primosten, Croatia Forecast

Szálláshelyek Horvátországban


Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar
Click for Primosten, Croatia Forecast