EnglishMagyar

Umag

Umag a tenisz horvátországi fellegvára, a Croatia Open házigazdája. Az Isztriai-félsziget északnyugati csücskében fekvő város valamikor egy szigeten állt, vékony csatorna választotta el a szárazföldtől. A környéken feltárt leletek arról árulkodnak, hogy már a rómaiak idején is népszerű hely volt. Első írásos említése a 7. századra datálható. Longobárd, bizánci, majd frank uralmat követően Velence, a franciák, majd a Habsburgok birtokába került az Isztria többi részével együtt. Évszázadokig mezőgazdaságból éltek itt az emberek, az első szálloda a 19. század elején épült fel.

ATP torna

 

 

Megközelítés

Autóval
Javasolt útvonal: Budapest (M7) – Nagykanizsa – Letenye, határátkelőhely (A4) – Zágráb (A1, A6) – Rijeka (A7, A8) – át az Učka alagúton (30 Kn alagútdíj). A alagút után az autópályáról lekanyarodva a 44-es, majd 21-es út vezet Buzeten keresztül Umagba. Útközben megállhatunk a festői Motovunban vagy Grožnjanban.

Az Isztriai Ypszilon autópályán, Kanfanarnál észak felé fordulva (A8,A9) jutunk Umagba. Az autópályát elhagyva a 300-as út vezet az üdülőhelyre. Az Ypszilon két szárát a Pazintól induló 48-as út köti össze.

Autópályadíjak: Goričan – Zágráb            42 Kn
                       Zágráb – Rijeka             70 Kn

                       Rijeka – Buje                 64 Kn (alagútdíjjal együtt)

Porečből közvetlen tengerparti út is van Novigrad érintésével – a tenger látványa valószínűleg ellensúlyozza majd a lassabb haladás miatt elvesztett időt.

Busszal

A Volánbusz járatai 2015-ben június 19. és szeptember 13. között, péntekenként közlekednek az Isztriára. A busz 21.30-kor  indul Budapestről (Népliget autóbuszállomás) és másnap 9.30-ra ér Umagba. Visszafele szombaton 20.40-kor indul a járat és reggel 8.40-re ér Budapestre. A buszra Siófokon és Nagykanizsán is fel lehet szállni. A legolcsóbb retúrjegyeket 21.000 Ft körüli áron lehet kifogni.

Poreč – Umag   38 Kn
Rovinj – Umag  72 Kn
Rijeka – Umag  96-123 Kn

Turista információ

A város turistairodáját az óváros felé vezető úton, egy modern épületben találjuk. Szállodák és apartmanok, programok, isztriai bicikli- és borutak felől kaphatunk itt információt.
Trgovačka 6.

Tel: +385 52 741 363

e-mail: info@istria-umag.com
internet: www.istria-umag.com

Nyitva: január-március: hétköznap 8 és 16 óra között, szombaton 9-től 12 óráig
           április: hétköznap 8 és 17 óra között, hétvégén 9-től 13 óráig
           május, szeptember, október: minden nap 8-tól 20 óráig
           június-augusztus: minden nap 9-től 21 óráig
           november-december: hétköznap és szombaton 9-től 18 óráig

A Croatia Open tenisztornát 2013-ban július 18-28. között tartják. Kísérő rendezvényei a Party Nights és az Isztriai Gourmet Fesztivál.

Szent Rókus kápolna

Trg Marija i Lina

Apró templomocska 1514-ből. A pestisjárvány második hullámát követően építették, hálából. Érdekessége fából készült mennyezete

Mária mennybemenetele-templom

Trg Slobode

A barokk templom 1757-ben épült. Nyugati falát a város védőszentjéről, Szent Pellegrinusról készült dombormű, különálló harangtornyát Velence szárnyas oroszlánja díszíti. Jellegzetes isztriai életkép, ahogy a templom melletti ciszternán labdáznak az umagi gyerekek. 

Középkori erődben kapott helyet a Városi Múzeum. Kiállítása a környéken feltárt római emlékeket, edényeket, amforákat, lámpákat mutat be. Nyitva hétfő kivételével minden nap 10-től 12 és 18-től 22 óráig. Télen csak délelőtt látogatható.


bottombox1

Isztria más városai:


bottombox2

Click for Umag, Croatia Forecast

Szálláshelyek Horvátországban


Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar

Isztria más városai:

Click for Umag, Croatia Forecast