EnglishMagyar

Vodice

Vodice szállodákkal és kempingekkel, valamint egy komoly vitorláskikötővel rendelkező, nagyon kedvelt üdülőfalu. Šibeniktől 11 kilométerre, északra fekszik.

Elsőként az 1400-as évek elején említik; ekkor épült meg a Punta-félszigeten a Szent Kereszt-templom. Csupán néhány ház állt akkoriban, mégis vásárokat tartottak itt, ahol a környék parasztjainak és kézműveseinek termékei cseréltek gazdát. Vodicét a 15–16. században városfallal kerítették körbe, ennek kapujánál állt az ún. bazana (fogadó). A vásárba érkezőknek lovaikat és fegyvereiket itt kellett hagyni. A régi bazana helyén ma az 1878-ban emelt könyvtárépület áll. A városfalakat a török idők elmúltával széthordták, köveit új házak építéséhez használták fel. 

Megközelítés

Autóval
Javasolt útvonal: Budapest (M7) – Nagykanizsa – Letenye, határátkelőhely (A4) – Zágráb (A1) – a bosiljevoi elágazásnál délre kanyarodik az autópálya (A1) - Šibenik lehajtó (33-as út)- Šibenik (8-as főút) - Vodice.
Autópályadíjak: Goričan – Zágráb        42 Kn
                       Zágráb – Šibenik       147 Kn

A kikötőbe a 8-as főútról (Jadranska Magistrala) legegyszerűbben a Cirila i Metoda utcán juthatunk le. Az innen induló tengerparti sétányon találjuk a legtöbb éttermet és kávézót, ez az éjszakai élet központja is. A sétány északi felét egy monumentális emlékművet követően a Punta zárja. Ez egy aprócska félsziget, több hotellel. A kikötőtől délre épült szállodák hasonló módon, komplexum-szerűen helyezkednek el.

Parkolás: A parti sétányon és közvetlen közelében: májustól szeptember 15-ig  5-10 Kn / óra.

Busszal
A Zágrábból Splitbe, illetve Šibenikbe közlekedő buszok többsége érinti Vodicét, ami így Splitből, Šibenikből, Zadarból és Trogirból naponta legalább hat járattal megközelíthető. A jegyárak busztársaságonként változnak.

A Volánbusz járatai 2015-ben június 19. és szeptember 13. között, péntekenként közlekednek Dalmáciába. A busz 19.00 órakor indul Budapestről (Népliget autóbuszállomás) és másnap reggel 6 órára ér Vodicébe. Visszafele szombaton, 22 órakor indul a járat és reggel 9.00 órára ér Budapestre. A buszra Siófokon és Nagykanizsán is fel lehet szállni. A legolcsóbb retúrjegyeket 21.000 Ft körüli áron lehet kifogni.

Turista információ

Obala Vladimirova Nazora bb.

Tel: +385 (0)22 443 888
e-mail: info@vodice.hr
internet: www.vodice.hr

A turista iroda a parti sétányon található. A sétány végén és a Cirila i Metoda utca találkozásánál álló irodában hajókirándulásokra fizethetünk be, és kiadó apartmanok iránt érdeklődhetünk. 


bottombox1


bottombox2

Click for Vodice, Croatia Forecast

Szálláshelyek Horvátországban


Érkezés napja

calendar

Távozás napja

calendar
Click for Vodice, Croatia Forecast